SERRA D'AITANA

El passat dissabte 16 d’abril, un grup de socis del Centre Excursionista Les Caves  d'Agres realitzàrem la circular del cim de l’Aitana d’uns 11Km. Ens dirigírem cap a la localitat de Benifato, situada en la comarca alacantina de la Marina Baixa.

 

Començàrem a recórrer el PR-CV 21, en arribar a la Font de Forata paràrem a esmorzar i agafar forces.

Després d’un llarg esmorzar, continuàrem la ruta. Passàrem el Pas de la Rabosa, un tram amb una certa dificultat degut a la pendent i les pedres.

 

En passar el pas de la Rabosa es trobàrem amb les Simes de Partagats les quals s’han format per afonaments de la muntanya degut a la fracturació de falles longitudinals.

 

A continuació arribàrem fins el cim menor de l’Aitana (1550m). Des d’aquest poguérem contemplar un panorama extraordinari, veient les serres del voltant: el Puig Campana, Panoig, Bèrnia, Xortà, La Serrella, La Mariola, Els Plans, El Menejador, El Maigmó….

 

Després de fotografiar-nos al cim menor de l’Aitana continuàrem la circular en direcció a la font de Partagat.

Ens dirigírem a l’alt de Tagarina (1484 m) vorejant les caigudes verticals de la serra d’Aitana. A continuació passàrem pel coll de Tagarina, on agafàrem la pista per continuar el descens fins arribar a la font de Partagat on dinàrem i descansàrem abans d’iniciar el camí de tornada a casa.

 

Gràcies per participar a l’activitat!!! Ens veiem prompte!!!

 

Volver a noticias
16/04/2016
Cruz Projects & Designs
Patrocinadores